Mazsalacas vidusskolas Erasmus+ projekta “Realfooding Challenge” 2019-1-ES01-KA229-064076_4 viena no galvenajām tēmām ir veselīgs uzturs, uzsvaru liekot uz pašu gatavotu ēdienu nevis pusfabrikātu izmantošanu ikdienā. Projekta mācību mobilitāšu laikā plānots, ka dalībnieki pagatavo kādu savai valstij raksturīgu ēdienu, kopīgi apgūst arī Vidusjūras zemju ēdienu gatavošanu. Lai 8.kl. skolēni iemācītos pagatavot Latvijas nacionālos ēdienus, 17. februārī aicinājām uz darbnīcu – meistarklasi skolā jauno un pozitīvisma pilno „Ēdiendari” – Daniju un Ēriku. Kaut arī tā nav viņu ierastā vide, abi izaicinājumu droši pieņēma un palīdzēja skolēniem pagatavot biezpienu, kaņepju sviestu, kuģeli, medījuma kotletes un saldajā rupjmaizes kārtojumu.
8.kl. skolēnu sagatavoto video materiālu par meistarklasi un ēdienu receptes var skatīt šeit: https://www.youtube.com/watch?v=GflfmymXHKY&t=34s
Erasmus+ projektu 28852,00 eiro 100% apmērā finansē Eiropas Savienība.
Vineta Tiltiņa
Projekta koordinatore Mazsalacas vidusskolā